Mám opravené brýle

Rozpadly se mi mé staré dobré brýle. Nijak jsem na ně nešlápl, nijak jsem je nerozsedl, prostě se ulomila nožička. (Jestli se tedy něčemu, co se dává za ucho, smí říkat nožička). Našel jsem si několik opraven a prodejen optiky, které o sobě tvrdily, že opraví i rozsednuté brýle.

Byl jsem rád, protože když někdo opraví rozsednuté brýle, musí přece opravit i ulomenou nožičku. (Říká-li se tomu tedy nožička…) No a když jsem své zlomené brýle do těch opraven postupně nosil, postupně mi říkali, že jsou schopni opravit všechno, ale právě takto ulomenou nožičku ne. A že si mohu raději koupit nové brýle, těch že jako mají hodně.

Už jsem si chtěl ty nové brýle koupit. Bůh mi nenadělil moc šikovnosti, tak mám tendenci v těchto věcech spoléhat na autority, i když tuším drobné nesrovnalosti. Nakonec jsem ještě zavolal na jedno místo. Byl to skromně vypadající obchod: Optika Radlická. Vzal to pan Král. Řekl mi, ať to přinesu, i když jsem ho varoval, že jsem byl odevšad vyhozen. Přinesl jsem to a on mi to za 150 korun opravil. Jsem šťasten, že v oboru brýlařství existují skutečné autority.

Přidat komentář

2 Komentáře.

  1. Byl by odkaz na pana Krále, prosím.

Přidat komentář


Upozornění - Můžete použít tytoHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>